tips på BRA anime-serier!

(de 10 bästa, anime (manga) filmer/serier/böcker jag sett/läst OBS!: Det finns säkert bättre, men detta är vad JAG har läst och sett, än så länge)
 
10. Sayonara September (bara läst första boken)
FAQ: den handlar om en tjej som börjar på en serie skola (glömt rätt så mycket, eftersom det var längesen jag läste den) men hon blir lite galen och börjar se syner. Rekommenderar att läsa boken, för den är ändå väldigt bra och spännande! Hade själv tänkt läsa Sayonara September 2, när jag har tid. ^^
 
9. pokémon (sett hela säsong 1)
FAQ: Pokémon har de festa hört talas om. Den är en av de populäraste anime-serierna bland barn/ungdomar. Den gick bl.a. på tv när jag var liten :3 vet inte om den gör det längre. Den handlar om en kille som heter Ash, som vill bli stor pokémon mästare! Hans första pokémon är pikachu. Tillsammans med pikachu, gör Ash många spännande äventyr till olika städer där de samlar på sig "nålar" (typ; broscher). De får möta gulliga och läskiga pokémon's i strider, och får många nya vänner! 
 
Serien är väldigt bra, och det finns flera än en säsong, men jag valde att inte kolla fler eftersom att den blir väldigt uttjatande efter ett tag. För det handlar bara om samma sak hela tiden, "att dem ska gå till en ny stad och fightas" men stort plus för alla söta varelser!
 
8. Chobits (inte sett färdigt hela serien!)
FAQ: Denna anime-serie beskriver en värld där datorer tillverkas som mänskliga dockor, "Persocoms", som lever tillsammans med människor, något som blir mer och mer populärt.
Huvudpersonen i Chobits, Hideki Motosuwa, drömmer själv om att skaffa en egen Persocom till den dag han först hittar Chi, hon är också en persocom.
(källa: wikipedia)
 
Har inte sett hela, så jag vet inte riktigt så mycket vad som händer senare i serien. Men den innehåller smått humor då och då! Har du lust att skratta lite, så är detta en serie för dig! ^^
 
7. Shugo Chara (håller på att se!)
FAQ: Denna serien handlar om en student som heter Amu Hinamori. hennes klasskamrater ser henne som "cool och kryddig" och rykten spekulerar om hennes privatliv. Dock är hennes riktiga personlighet som en mycket blyg tjej som har svårt att visa sin sanna personlighet. En natt, önskar Amu modet att visa sin "riktiga" jag, och nästa morgon hittar hon tre färgglada ägg röd, blå och grön i sin säng. Tre Guardian Characters: Ran, Miki, och Su. Guardian Characters stöder Amu i att upptäcka vem hon verkligen är och hjälpa till att uppfylla Amus drömmar.
(källa: wikipedia)
 
Dock vet jag redan om allt som jag skrivit av där ifrån ^
Serien är än så länge väldigt bra! tycker jag. Den är rolig och lite spännande. Inte blivit uttjatande ÄN! Ska fortsätta kolla snart ;3
 
6. Kuroshitsuji (ENG: Black Butler)
FAQ: Denna anime-serie handlar om en kille som heter Ciel Phantomhive, och hans butler Sebastian Michaelis.
Chiel är ett föräldrarlöst barn som bor på en stor herrgård där han vuxit upp. Chiel bor där med sin butler Sebastian, Finnian, Baldroy, Mey-Rin och en rolig liten gubbe Tanaka. De övriga fyra (Finnian, Baldroy, Mey-Rin och Tanaka) jobbar på slottet som: städare/städerska, kock och trädgårdsmästare.
 
Under de första avsnitten trodde jag att Chiel var ond. Men serien handlar faktiskt om att de på herrgården tillsammans löser olika "mysterium". För det mesta är det Chiel och Sebastian som löser mysteriumerna.
Serien innehåller många betydelsefulla karaktärer, och man måste nästan se den själv för att förstå någonting!
Men de flesta avsnitten är fristående (vilket innebär att man inte behöver se alla) men jag rekommenderar att se på den.
 
Förresten så är Sebastian grymt snygg :3. Såg klart på serien igår! ^^
 
5. Ponyo on the Cliff By The Sea
FAQ: Detta är en animefilm som gjorts av en gammal japansk gubbe som heter Hayao Miyazaki.
Själv så tycker jag att han (och hans sån) gör de BÄSTA anime-filmerna!
 
Filmen handlar om en guldfisk som heter Ponyo som blir vän med en 5-årig pojke, Sōsuke.
Ponyo är trött på att vara guldfisk, och vill bli en männsika. Ponyos pappa är trollkarl, och ponyo får i sig av hennes pappas magidrycker och blir så-småning-om förvandlad till människa. Tillsammans med Sōsuke, gör Ponyo äventyr.
Jag tycker filmen är väldigt gullig, och allting är bara så sött! Värt att kolla på, tycker jag.
Själv har jag nog sett den 2-4 gånger, får inte nog av den! :)
 
4. kaichou wa maid-sama
FAQ: Detta är en anime-serie som handlar om en tjej som heter Misaki Ayuzawa och en kille som heter Takumi Usui. Misaki är en envis student som är väldigt orättvis (enligt mig). Hon är väldigt snäll mot alla tjejer, och väldigt elak och "hårdhänt" mot alla killar.
Kill-huvudpersonen i serien är Takumi, han är en väldigt snygg kille! Takumi tycker om Misaki, och har bestämt sig för att beskydda henne. Medans hon påstår att hon klarar sig själv, men så-småning-om börjar inse att hon tycker om honom också.
 
En väldigt bra "kärleksfull" serie, där är inte SÅ mycket kärlek i den. Men det är ändå en hel del. Den är lite skratt-retande. Denna serie är även väldigt, väldigt roligt! :D
 
3. Spirited Away
FAQ: Filmen handlar om Chihiro som tillsammans med sina föräldrar flyttar ut på landet. När dem är påväg mot det nya huset kör Chihiro's pappa vilse i skogen, och nu står dem framför en tunnel. Föräldrarna blir nyfikna och vill se vad som är på andra sidan av tunneln, och Chihiro följer med. Vad de inte är medvetna om är att de nu vandrar in i andarnas och spökenas värld. Föräldrarna förvandlas till grisar efter att de ätit av maten de funnit längs en liten stadsgata som tycks vara öde.
(källa: wikipedia)
 
Mitt i allt stöter Chihiro på en kille i jämnlik ålder som heter Haku. Haku hjälper Chihiro ifrån att försvinna och bli ett spöke. Han förstår att hon vill ha tillbaka sina föräldrar, och det enda sättet är att få jobb på ett badhus, dit Japans andar och gudar på natten beger sig för att tvätta sig. Chihiro  är tvungen att ta sig igenom hela badhuset för att komma till Yubaba ("häxan"), där hon ska söka jobbet. Eftersom det är Yubaba som äger badhuset. 
 
Denna film är även skapad av Hayao Miyazaki, som gjorde Ponyo. 
Filmen har en väldigt bra story! och jag kommer ALDRIG tröttna på den. Den är en av mina favoritfilmer.
Denna är ett MÅSTE att kolla på, så är du ett fan av anime och inte sett denna film, ska du se den! 
 
2. Elfen Lied
FAQ: Elfen Lied är en anime-serie som handlar om en mystisk och dödlig avart av tvehornade människor, så kallade dicloner.
(källa: wikipedia)
Där är en diclon som heter Lucy (som serien handlar mest om). Lucy är en diclon som rymt från sin "cell". Hon mördade många som arbetade utanför där hon var inlåst. Lucy blir halft skjuten och ramlar ner från ett stup, ner i vattnet. Hon försvinner och dyker upp på en strand i Japan. Där en kille, Kouta och hans kusin, Yuka hittar henne.När Lucy och Kouta och Yuka stöter på varandra på stranden dödar inte Lucy dem. Hon har bytat "skepnad" (Lucy har en god sida, och en ond sida, man får veta senare i serien varför, vill inte spoila :3 )
Det enda ordet Lucy kan säga är Nyu, så Kouta och Yuka bestämmer sig för att kalla Lucy för Nyu.

OBS!: Både animen och mangan innehåller en hel del sadism, överdrivet våld, blod och nakenhet. Serien tar även upp mycket känsliga samhällsproblem som mobbning, utanförskap och pedofili på ett, även i animegenren, mycket exponerande och medvetet obehagligt sätt. I USA rekommenderas animen från arton års ålder av utgivaren ADV Films. (källa: wikipedia)

 

som sagt den innehåller mycket våld och blod ^, så är du känslig så är detta ingen anime-serie för dig! Själv tyckte jag att den var både lite läskig och rolig. Trots allt blod, hade den faktiskt humor också. ^^

 
1. Death Note (finns i både serie och böcker, inte sett hela serien. Läst ALLA böcker)
FAQ: Death Note är en manga-serie skapad av författaren Tsugumi Ohba och tecknaren Takeshi Obata. Huvudpersonen är Light Yagami, en student som upptäcker en övernaturlig anteckningsbok, kallad "Death Note", som dödsguden Ryuk släppt ned på jorden.
Serien kretsar kring Lights försök att skapa och styra över en värld "utan ondska" som "gud" med hjälp av anteckningsboken, och detektiven L:s försök att stoppa honom.
Death Note-häftet tillåter användaren att döda de personer vars namn och ansikten han eller hon känner till, genom att skriva namnet i boken medan de visualiserar personens ansikte.
(källa: wikipedia)
 
Själv har jag inte sett hela serien, men jag har läst alla böckerna, där man även får veta lite mer än vad man får i serien (vilket är lite tråkigt, eftersom det är saker som är spännande).
Annars tror jag att böckerna och serien är ungefär detsamma. Denna är såklart den bästa anime/manga jag har läst/sett. Och enligt många andra är det deras favorit med.
Death Note är en spännande serie som inte går att sluta se på/läsa ^^ REKOMMENDERAR!
 
rolig fakta: Visste du att; om du skriver Yagami (Light's efternamn) baklänges, blir det: Im-a-gay :3 tihi.

Kommentarer
Postat av: Nicki Minaj! .____________.

DEATHU NOTU! <3 Elfen lied är grym också :D Tycker synd om nummer 5 som får armarna o benen kapade :(((((((( "Papa,i'm sorry. I ruined your tie"


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0